Kan jeg investere, selvom jeg er på dagpenge?

Sponsoreret indhold:

Når man er på dagpenge, er der mange regler, som skal følges, for at ens økonomiske understøttelse kan fortsætte. Derfor er der også mange som gisner om, hvorvidt det er muligt at investere. I denne artikel vil vi forsøge at forklare dig lidt om, hvad du skal overveje og hvad du skal huske, hvis du ønsker at investere, selvom du er på dagpenge.

Dagpenge og investering

Du kan, i nogle tilfælde, risikere at din dagpenge-understøttelse bliver modregnet, hvis du har en sideindtægt – som eksempelvis fra aktieinvesteringer. Oftest vil din a-kasse dog ikke modregne dine dagpenge i forbindelse med et afkast fra aktieinvesteringer, idet dine dagpenge ikke er udregnet med udgangspunkt i din formue og din opsparing.

Grundet ovenstående kan du altså – i de fleste tilfælde – fortsætte eller starte med at lave aktieinvesteringer, selvom du er på dagpenge. Det er dog vigtigt at nævne, at det altid er en god idé at tjekke op på reglerne ved den pågældende a-kasse. Nogle a-kasser har nemlig forskellige regler, så man kan generelt set ikke altid vide sig helt sikker, før man har talt med en medarbejder.

Dagpenge og beskatning af afkast

Det er selvfølgelig vigtigt, at du husker, at du skal betale skat af et eventuelt afkast. Her gælder de samme regler, hvad end du er på dagpenge eller har en indkomst fra et arbejde.

Også her er der forskellige regler, som du bør følge for at undgå et skattesmæk. Dog er der muligheder for hjælp! Har du nogensinde hørt om en aktiesparekonto? Ved brug af denne betaler du automatisk skat – og du har ligeledes mulighed for at betale mindre i skat, end hvad du normalt betaler, når du opnår et afkast via aktieinvesteringer.

Kom godt i gang med investeringer

Du kan investere på mange forskellige måder. Du kan eksempelvis købe den traditionelle aktie på børsen, men du kan også undersøge muligheden for at investere via ETF’ere. Det kan være svært at finde ud af hvilken investeringsmetode, som passer bedst til dig. Heldigvis er der meget hjælp at finde på internettet, hvor en enkelt søgning hurtigt kan hjælpe dig på vej. Nysgerrig? Så tjek her, hvis du er interesseret i at lære mere hurtigst muligt.

Når du først har fundet ud af, hvad præcis du skal investere i, er resten af processen lige ud ad landevejen. Dernæst skal du blot krydse fingre for, at du har lavet de rette spekulationer og taget de korrekte investeringsvalg. Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.