A-kasse for selvstændige

Er du selvstændig? Så ville det måske være en god idé at melde dig ind i en a-kasse, så du er sikret løn, hvis du skulle ske at blive arbejdsløs.

I Danmark har rigtig mange selvstændige valgt at melde sig ind i en a-kasse, og det er selvfølgelig fordi, at der er mange folk, der gerne vil sikre sig en fast indtægt – selv hvis de en dag skulle ske at stå uden noget arbejde at lave i deres virksomhed.

Det at være selvstændig adskiller sig naturligvis markant fra det at være lønmodtager, og der er ingen tvivl om, at det er mere risikofyldt at drive sin egen virksomhed, da der kan være mange faktorer, der påvirker ens indtjening. Samtidig kan den månedlige indtjening også svinge væsentligt mere end som lønmodtager.

Derfor vælger mange mennesker at melde sig ind i en a-kasse for selvstændige.

A-kasse selvstændig – hvilke muligheder har jeg som selvstændig?

I Danmark findes der en lang række forskellige a-kasser, som du vil have mulighed for at melde dig ind i. En række af a-kasserne i Danmark tilbyder nemlig både medlemskab for lønmodtagere såvel som selvstændige.

Udover der findes en række forskellige a-kasser, der både tilbyder medlemskab for selvstændige såvel som for lønmodtagere, så findes der også en A-kasse for selvstændige, der udelukkende henvender sig til folk med egen virksomhed. Den arbejdsløshedskasse hedder Dana, og her vil man altså ikke have mulighed for at melde sig ind, hvis man er lønmodtager.

Hvor meget koster det at være medlem af en a-kasse for selvstændige?

Det at være medlem af en a-kasse som selvstændig, er bestemt ikke dyrt i forhold til den sikkerhed, som man får ud af at være medlem. Priserne for et medlemskab vil være varierende alt efter hvilket sted, du vælger at melde dig ind. Vælger du eksempelvis at melde dig ind hos Dana, ligger prisen på 548 kroner. Dog vil det som førnævnt være forskelligt, hvor meget du skal af med alt efter, hvilket sted du vælger at blive medlem.

  • Gratis rådgivning
    Hvis du beslutter dig for at melde dig ind i en arbejdsløshedskasse som selvstændig, så vil der i langt de fleste tilfælde være mulighed for gratis rådgivning. Du vil få mulighed for at bruge din a-kasse som sparringspartner, og du kan få dygtig og kompetent rådgivning og vejledning omkring ting som eksempelvis håndtering af forskellige personaleforhold i virksomheden, hjælp til ansættelser og rigtig mange andre ting, som kan være meget nyttige.
  • Kurser og udvikling
    Som selvstændig er det vigtigt, at man konstant sørger for at udvikle sig selv, sin virksomhed og ikke mindst er det vigtigt, at man styrker sine kompetencer. Når du er medlem af en arbejdsløshedskasse, så er der mulighed for, at du kan deltage i en række forskellige kompetencegivende kurser, der kan være med til at styrke netop din virksomhed – og få dig til at stå stærkere som selvstændig.Der vil altså med andre ord være et væld af fordele ved at melde dig ind i en a-kasse for selvstændige.