Sørg for et sikkerhedsnet med en a-kasse

Dette indhold er sponsoreret

Vi kan alle komme igennem en periode i livet, hvor vi ikke har et job. At være arbejdsløs kan være en hård periode, og den kan opleves endnu hårdere, hvis du ikke har et godt sikkerhedsnet omkring dig. 

En periode uden arbejde kan skyldes mange ting. Det kan for eksempel være, at du er uheldig med de stillinger, som du er interesseret i, eller ikke høre tilbage på de ansøgninger, som du sender ud til jobs. 

Du kan heldigvis sikre dig selv ved at blive medlem af en a-kasse. Dermed er du bedre stillet, hvis du skulle gå igennem en periode uden et job, og dette kan give dig mere ro på til at fokusere på at finde dit næste job. 

Hvad er en a-kasse?

A kasser står for arbejdsløshedskasser, og er en form for sikkerhedsnet, som du indbetaler til, mens du har en indtægt, så hvis du bliver arbejdsløs, kan du få udbetalt penge.

Dermed fungerer en a-kasse som en forsikring, som du indbetaler til i en god periode med en fast indtægt, så når du ikke længere har et job, så får du udbetalt et fast beløb om måneden, indtil du finder et job igen. 

Når du bliver medlem af en a-kasse, så har du ret til dagpenge, som er en fast rate, der fastsættes baseret på hvornår du blev færdiguddannet, din seneste månedsløn og så videre. Du har ret til dagpenge i en længere periode, så du kan få ro på tilværelsen til at søge jobs og finde et nyt arbejde. 

Hvordan vælger jeg en a-kasse?

Når du skal vælge en a-kasse, skal du overveje dine ønsker og behov. Skab dig selv et overblik over din situation, og hvad du har behov for fra din a-kasse, så du har nogle parametre at vælge en a-kasse ud fra. 

Herefter kan du følge linket ovenfor og få et overblik over dine muligheder for a-kasser. Hjemmesiden indeholder en overskuelig liste over a-kasser, så du kan skabe dig et overblik over potentielle muligheder. 

Listen indeholder forskellige a-kasser samt en kort introduktion af a-kassens profil. Listen indeholder også direkte link til alle a-kasserne, så du kan læse mere om de forskellige vilkår og forhold, som de hver især kan tilbyde dig. 

Hvor meget koster en a-kasse?

Prisen på en a-kasse svinger meget, og kan starte fra 450 kroner og løbe helt op til omkring 700 kroner. Derfor er der ikke én fast pris, da denne vil afhænge af a-kassen og de vilkår og forbehold, som a-kassen kan tilbyde dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.