De bedste tips til et knivskarpt CV

Sponsoreret indhold. Dit CV er en vigtig del af dit ansøgningsmateriale, når du er jobsøgende. Få her de bedste tips til, hvordan du får et flot og professionelt CV.

Indholdet af dit CV

Et godt CV skal indeholde en fængende overskrift. Her kan du med fordel benytte den samme som på dit CV, da det giver en rød tråd. Det skal også indeholde en skarp profiltekst, der fortæller kort om, hvem du er, og hvad du kan. Ligesom du med fordel kan have en kompetenceliste på dit CV, der hurtigt giver et overblik over, hvad du kan bidrage med. Derudover skal dit CV indeholde kontaktinfo, erhvervserfaring, uddannelse, frivilligt arbejde, IT, sprog, kurser og gerne fritidsinteresser.

Du kan lave et CV med en CV skabelon, som du nemt kan tilpasse og udfylde i Microsoft Word.

Målret dit CV

Send aldrig et standard-CV afsted med den ansøgning, som du har lagt så mange kræfter i. Et CV skal ikke fortælle arbejdsgiveren, hvad du kan. Det skal fortælle, hvorfor du passer til den gældende stilling. Det er et godt udgangspunkt at have et standard-CV, som du kan redigere i fra ansøgning til ansøgning. De elementer, du skal ændre i, er for eksempel overskrift, profiltekst, kompetencer og eventuelt stillingsbeskrivelser. Du skal aldrig lyve i dit CV, men du kan sagtens nedtone eller fremhæve irrelevante og relevante arbejdsopgaver.

Vælg et godt billede

Vælg altid et nyt billede, hvor du fremstår professionel og står foran en semineutral baggrund – det kan for eksempel være foran en væg eller udenfor. Du får som regel det bedste billede, hvis du får en anden til at tage det for dig. Smil gerne, så du ligner en, som man gerne vil arbejde sammen med. Hvis du har Linkedin, kan du eventuelt anvende det samme profilbillede, du har på din profil, på dit CV. Det gør dig nem at finde, hvis en arbejdsgiver ønsker at slå dig op.

Ekstra tips til dit CV:

  1. Lad altid dine nyeste bedrifter komme først.
  2. Hav luft mellem linjerne.
  3. Hold din profiltekst mellem tre og fem linjer.
  4. Dit CV skal maks. fylde tre sider.
  5. Få en anden til at gennemlæse dit CV.
  6. Send altid dit CV i PDF-fil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *