Din anciennitet er penge værd

Har du styr på din aciennitet? Og har du styr på hvad den betyder i din nuværende eller kommende ansættelses- og lønforhold?

Udover at signalere erfaring, er anciennitet dit bevis for, at du er mere værd.

Hvis du er ansat på forkert anciennitetsgrundlag, kan du gå glip af det fulde beløb for hvad du egentlig er værd. Du går simpelthen glip af den rette månedsløn. Ved at få rettet informationerne om anciennitet til det rette, kan du opnå en lønstigning, og måske også efterbetaling af løn og pensionsindbetaling.

 

Du kan undgå fejl og slippe for gravearbejdet efter gamle lønsedler mv, når du skal dokumentere din anciennitet fra tidligere års ansættelser for din nye arbejdsplads eller ved en eventuel lønforhandling.

 

Det betaler sig at have styr på sin anciennitet

Er du mon klar over hvor meget det betyder for din løn at din arbejdsplads er informeret om al din anciennitet?

Måske ikke. For hvem vil, vel vidende at de snyder sig selv for mere i løn, lade ancienniteten være fortiet?

Det kan lyde uoverskueligt at skulle få styr på tidligere ansættelser og den erfaring du har tilegnet dig i løbet af dit virke, men der er heldigvis hjælp at hente.

Der findes en guide der kan hjælpe dig igennem processen med at få dokumenteret din anciennitet.

En masse fordele

Såfremt du ikke er medlem af DM, kan du nemt blive det. Det er en fagforening for akademikere, som tilbyder et fagligt fællesskab og en masse fordele.

Udover hjælp til indberetning af anciennitet og dermed sikre dig den rette løn og pension, er der en del andre fordele.

Blandt andet kan du få råd og vejledning i forbindelse med barsel, opsigelse, ferie og arbejdstider.

Desuden er der nogle kontante fordele som er forårsaget af medlemskabet, nemlig rabat på avisabbonnement og forsikringer. Der er rabatter der omhandler familie og fritid, bank og forsikringer, kultur og underholdning, samt viden og medier.

Så der er helt sikkert rabatter at hente for alle medlemmer.

De faglige fordele ved medlemsskabet er blandt andet karrierevejledning og rådgivning om ansættelse og løn, sparring, støtte når der er konflikter på arbejdspladsen, hjælp hvis du bliver opsagt / ledig herunder fair opsigelsesvilkår og at få nyt job.

Du får endvidere et godt fagligt netværk og gode kontakter, tilbud om gratis foredrag og arrangementer, politiske initiativer og forhandlinger, lokale repræsentanter, samt inspiration og viden. En fagforening for dig som akademiker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.