Derfor skal du være medlem af en A-kasse

Det kan godt være en ubehagelig fornemmelse, at skulle betale regningerne hver d. 1 i måneden, men nogle regninger er bedre at betale end andre. Denne artikel omhandler fordele og ulemper, ved at være meldt ind i en a-kasse, samt hvilke alternativer der er, hvis man ikke har lyst til at betale et fast kontingent til en a-kasse.

Hvad er en A-kasse?

Inden man finder ud af om det er en god ide, at være med, eller blive medlem af en a-kasse, er det vigtigt lige at få defineret hvad en a-kasse egentlig er.

En a-kasse har primært et formål, om at sikre sine medlemmer ved ledighed. A-kassen hjælper dem der mister deres arbejde med økonomisk støtte i form af dagpenge, indtil medlemmet igen finder et arbejde, og dermed en økonomisk indkomst.

A-kassen står samtidig for at administrere en lang række krav, love og regler på området for arbejdsløshed og længerevarende sygdom. Man har derved fagligt kompetente advokater i ryggen, hvis der skulle ske uretfærdige situationer, ved eksempelvis længerevarende sygdom.

Udover den økonomiske sikkerhed a-kassen bidrager med under ledighed, vil der også være andre fordele, der følger med et medlemskab i en a-kasse.

Som medlem af en a-kasse får man i ledighedsperioden diverse kurser i ansøgning, CV-skrivning, jobsamtale guides og meget andet, der kan hjælpe den ledige ind på arbejdsmarkedet igen.

Alle kan blive medlem af en A-kasse

Det er muligt for alle i Danmark at blive medlem af en a-kasse. Det eneste krav for at kunne blive medlem af en a-kasse, er at der betales det påkrævede kontingent, der er forbundet med medlemskabet.

Man behøver nødvendigvis ikke at være i beskæftigelse, når man ansøger om at blive medlem af en a-kasse. Det er derved muligt, at ansøge om medlemskab selvom man går ledig.

Jensen Genbrug er en sund forretning, der til dagligt arbejder med genbrug af alle de kontor og møbel artikler, der måtte være i forbindelse med nedrivning eller lignende. Selvom Jensen-genbrug er en overordentlig sund forretning, anbefaler de stadig deres ansatte til at være medlem af en a-kasse, da det giver en sikkerhed og derved en tryghed også under arbejde.

Dagpenge over kontanthjælp

Der kan herske tvivl, omkring om det kan betale sig at være medlem af en a-kasse.
I Danmark er alle berettiget til kontanthjælp, hvis man er i en situation, hvor man går ledig. Det er statens sikkerhedsnet, der er med til at hjælpe de ledige med at opretholde en forholdsvis levestandard.

Men der er forskel på kontanthjælp og dagpenge, og det er værd at sætte den forskel ind i ligningen, omkring om det kan betale sig at være medlem af en a-kasse, og derved dagpenge, eller ej.

Kontanthjælp

Hvis man ikke er medlem af en a-kasse er man ikke berettiget til at modtage dagpenge, men derimod kontanthjælp.

Hvis man er over 30 år gammel og ingen børn har, er man berettiget til at modtage 10.689 kroner om måneden før skat. Kontanthjælpen er en smule højere, hvis man har forsøger pligt, og ligger på 14.203 kroner før skat.

Dagpenge

Er man medlem af en a-kasse og uheldigvis bliver ledig, er man berettiget til dagpenge. Dagpengesatsen varierer, alt efter hvilken a-kasse pakke der købes. Det er eksempelvis muligt, at købe lønsikring, som dækker 80% af lønnen op til 40.000 kroner.
Dagpengesatsen er en del højere end kontanthjælpssatsen hvis man isoleret set kigger på det økonomiske.

Har man derfor forholdsvis høje månedlige udgifter eller et privatforbrug, kan det i høj grad anbefales at melde sig ind i en a-kasse. A-kassen er med til at sikre en stabil og forholdsvis høj indkomst, alt imens a-kassen udbyder andre tillægsgoder der skal være med til at få den private ind på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.