Hvad er reglerne for at låne på dagpenge?

Mange er forvirret, når det kommer til, hvad de må og ikke må, når de er på dagpenge. Hvis du har et lønmodtagerjob, er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse. Det er da også grunden til, at vi har skabt denne side for at hjælpe dig med at finde den rette a-kasse.

Men vi oplever ofte mange, som ikke helt forstår, hvad de må og ikke må, når det kommer til deres a-kasse. Generelt er det her altid en god idé at spørge sin a-kasse, da de har helt styr på, hvad du må. De er der for at hjælpe dig, og du bør aldrig stole på råd, som du får på internettet, da regler hele tiden kan ændre sig.

Som medlem af en a-kasse har du adgang til deres hjælp. Mange tror kun, at en a-kasse handler om, at de får penge, hvis de mister deres arbejde, men der er meget mere i det end dig. Når det kommer til at låne penge, er mange alligevel bange for at spørge deres a-kasse, da vi ikke altid er stolte af, at vi får et lån, så vi kan tage på den ferie, som vi altid har drømt om.

I sidste ende må det være op til dig, om du vil finansiere din rejse med lån. Fordelen ved at være på dagpenge er selvfølgelig, at du ikke har et job, og det giver dig bedre mulighed for at rejse. Dog er der en række regler, du skal overholde, når det kommer til at rejse. Du har ikke uendelig ferie, da du skal oplyse din a-kasse om din ferie. Det skyldes, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Grunden til, at mange bliver forvirret, når det kommer til lån, skyldes, at de er vant til, at de ikke må tjene penge på dagpenge. Men dette gælder ikke lån, da det ikke er penge, som du tjener. Dvs. hvis du tager et banklån eller kviklån, så skal du ikke spørge nogen om lov. Hvis det er til en rejse, ville det nok være svært med et banklån, men her kan du tjekke kviklån osv. Kig evt. på denne sammenligningside.

Det er op til dig, om du synes, det er en god idé. Fordelen ved kviklån er, at du får pengene med det samme, og du kan også hurtigt betale det tilbage. Så hvis du ved, at du snart får et job, og du dermed får penge men ingen ferie, så kan det godt være en god mulighed. Du bør altid tænke dig om, inden du låner penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.