Arbejdsløshedskasser på høje lønninger

Når du er på udkig efter en ny arbejdsløshedskasse eller a-kasse, som det heder i daglig tale, er der rigtig mange tilbud, du skal holde styr på. Det kan være svært at finde rundt i de mange tilbud, og derfor skal denne artikel ses som en guide, der hjælper dig til at vælge den rigtige a-kasse. Det er også muligt, gennem eksperter at læse meget mere om a-kasser.

Der er nogle klare regler og dagpengesatser, som alle a-kasser skal opfylde, så det er primært prisen, der konkurreres på. Du skal opfylde samtlige betingelser, før du er berettiget til dagpenge. Disse betingelser er at

  • Du har været medlem af a-kassen i minimum ét år
  • Du er jobsøgende gennem det lokale jobcenter
  • Du ikke selv er skyld i din ledighed
  • Du opfylder alle gældende krav i forhold til beskæftigelse og rådighed

Der er et loft for maksimumsatser, du kan få hos en a-kasse. Dagpenge ligger mellem 80 og 90% af din løn. Er du fuldtidsansat, kan du dog aldrig få mere end maksimumsatsen, der i 2018 er 18.633 kr. pr. måned. Denne sats opnås ved en årlig indkomst på 248.440 kr. eller derover. Årsindkomsten er baseret på at dagpengesatsen er 90% af din årsindkomst.

Hvad hvis du tjener væsentlig mere end 248.440 kr. om året?

Hvis din indkomst fx er over 400.000 kr. om året er det en væsentlig forringelse at gå ned på dagpenge. Det er altid smart at være med i en a-kasse, da dagpengesatsen uden tvivl er bedre end ingenting. Men der findes også en anden mulighed, hvor du som højtlønnede kan sikre dig endnu mere. Der findes nemlig et supplement til dagpengene, der kaldes lønsikring. En lønsikring er et smart valg for højtlønnede i det samfund, vi lever i, hvor fyringsrunder indtræffer oftere end tidligere.

Hvad er lønsikring?

En lønsikring er en indkomstforsikring, der sikre din økonomiske situation ved ledighed. For at tegne en lønsikring er det ofte et krav at man er medlem af en a-kasse, at man er lønmodtager eller selvstændig, at man har været i arbejde de seneste seks måneder og at man er mellem 18 og 60 år. Opfylder du disse krav er der især fem gode grunde til at vælge en lønsikring

Bevar op til 90% af din løn ved ledighed:

Hvis du bliver arbejdsløs og har tegnet en lønsikring, kan du få bevare op til 90% af din bruttoløn. Hvis du er højtlønnede er dette væsentlig mere end dagpengesatsen, og du vil sætte stor pris på sikringen.

Fradrag:

Ligesom med en a-kasse er det du betaler til lønsikring fradragsberettiget, hvilket giver dig skattemæssige fordele.

Frivilligt beløb:

Ved en lønsikring kan du, ud fra dine lønforhold, selv afgøre din månedlige udbetaling. Du kan således få en forsikring, der passer til dig behov, og du behøver ikke betale mere, end hvad du har brug for. Typisk kan du vælge 2-40.000 kr. om måneden.

Lav pris på lønsikring:

Der er mange selskaber, der udbyder lønsikringer, hvilket gør at de kæmper på priser. Det sikrer dig en lav pris på din lønsikring.

Skift selskab, når du lyster:

Hvis du får lyst til at skifte udbyder af lønsikring, er dette meget nemt. Og du får endda din anciennitet med over i det nye selskab. Det betyder at du ikke skal kvalificere dig til lønsikring igen, hvis du skifter a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.