Hvordan du kan bruge A-kassen som nylig dimittend

Rigtig mange studerende havner i ubehagelig situation, efter de er blevet færdige med deres respektive uddannelser. Lige pludselig står man uden erfaring og uden nogen fast indtægt. Det er en svær situation at sætte sig selv i, men det er desværre tilfældet for mange.

Meld dig ind i a-kassen mens du studerer

Hvis du stadig er studerende, bør du begynde tiltag, der sørger for, at dette ikke sker for dig. Et af disse tiltag kan meget vel være at melde sig ind i en a-kasse. Mens du er studerende, er det gratis at melde sig ind i en a-kasse, og den mulighed er værd at følge op på. Hvis du gør det, er du sikker på at have en indtægt dagen efter, du har modtaget den sidste karakter.

A-kassen hjælper med jobsøgningen

Rigtig mange bruger desværre ikke til fulde deres a-kasse. Det er ærgerligt, da personerne i a-kassen virkelig besidder en viden, du kan have gavn af.

Det gælder især indenfor jobsøgningen. Det er simpelthen a-kassens fornemste opgave at få dig ud på arbejdet igen hurtigst muligt. Det har de godt af. Det har du godt af, og det er har samfundet godt af.

Når du er nyuddannet vil du møde deres mange, kompetente jobkonsulenter. Disse vil hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du som dimittend, bedst kan bruge og ikke mindst sælge dine kompetencer på jobmarkedet.

I forlængelse med denne jobsøgning bistår de med at udarbejde og opdatere dine forskellige kontaktflader. Det vil sige dine ansøgninger, dit CV, din LinkedIn, Graduateland og så videre. Det kan virkelig være svært at skrive en komplet og fyldestgørende jobansøgning, men hvis der er nogle, der kan finde ud af dette, er det a-kassens konsulenter.

A-kassen hjælper dig med videreuddannelse

For rigtig mange dimittender er det relevant at videreuddanne sig for at gøre sig mere attraktiv for jobmarkedet. Der er mange om buddet, hvorfor en videreuddannelse vil give dig bedre forudsætninger for at differentiere sig.

A-kassen har kendskab til en masse gode kurser, som de afholder internt, men de kan også sende dig videre til relevante kurser, som andre udbydere holder.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke kurser du kan tilmelde dig. Det handler selvfølgelig om at finde de kurser med det største, faglige udbytte samt er relevant for arbejdsmarkedet. Det kunne være et juridisk kursus. Et kendskab til jura er relevant for rigtig mange brancher og derved mange arbejdsudbydere, og selvom lovgivningen selvfølgelig er forskellig fra land til land, er det lidt af et universelsprog, du lærer.

Til dig som ser sig selv som projektlederen i sit fremtidige arbejde, er der også kurser om dette. Når du deltager i sådan et kursus, styrker du dine personlige kompetencer inden for ledelse, konflikthåndtering og kommunikation. Alt sammen noget du kan bruge i rigtig mange situationer.

Et sådan kursus er endda praktisk orienteret, hvilket i mange sammenhænge virkelig er en fordel. Efter kurset kommer du hjem med en konkret plan vedrørende et specifikt projekt. En plan der simpelthen er klar til at blive implementeret i en given virksomhed. Det kan godt være, du som arbejdsløs ikke har mulighed for at implementere den på stående fod, men du kan bruge projektplanen i din fremtidige ansøgninger.

A-kassens understøttelse giver dig fritid

Hvis du efter uddannelsen ikke er medlem af en a-kasse, og derfor nødsages til at påtage dig et eller andet ufaglært job uden fremtidsudsigter, bruger du en masse tid på noget, der ikke er konstruktivt. Ved at blive understøttet af en a-kasse får du fritiden til at være dybdegående i din jobsøgning og din refleksion omkring din fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.