Arbejdsløshed; et presset budget

Hvilke rettigheder har du, hvis du går konkurs

Arbejdsløshed kan ramme enhver, og fører i mange tilfælde til et noget presset budget. Er du medlem af en a-kasse, har du mulighed for at modtage dagpenge. Ikke desto mindre vil du aldrig nå op på den samme indkomst, som du kan få fra et arbejde. Her i artiklen kan du blive klogere på, hvordan du kan komme igennem økonomisk svære tider.  

Det akutte pengebehov – er lån det rette valg? 

Hvis du står i en situation, hvor du ikke har penge nok til at betale huslejen eller til at få mad på bordet, er gode råd dyre. I denne situation kan det være nødvendigt at optage et lån. Når du låner penge, har det enormt stor betydning, at du har råd til at betale pengene tilbage igen.  

Derfor er det også vigtigt, at du kun låner, hvis du har en plan for tilbagebetalingen. Hvis du for eksempel ved, at du starter nyt job i næste måned, er du sikker på, at du har udsigt til en større indkomst. På trods af udsigten til job er det vigtigt, at du altid tjekker lånets omkostninger nøje. 

Læg en plan; et budget kan guide dig 

Hvis du er presset økonomisk, er det en rigtig god idé at lægge en plan for din økonomi; altså et budget. Budgettet er i den grad brugbart, hvis du skal se om tilbagebetalingen af et lån er realistisk, men den kan også bare bruges til at danne dig et overblik over din økonomi.  

Har du kun få penge at gøre godt med, er det nemlig vigtigt, at du bruger dem fornuftigt. Ved at holde dig inden for dit budget, er du sikker på, at du ikke bruger for mange penge på en bestemt post. Med et budget bliver det for eksempel tydeligt, om du har råd til at tage ud med vennerne eller ej.  

Planlæg dine indkøb 

Et budget er en rigtig god idé. Her kan du nemlig dele dine forskellige udgifter op i kategorier som mad, husleje og abonnementer. På den måde kan du se, om du skal skrue på nogle af disse parametre. Dog kan det også godt betale sig at gå lidt mere i detaljen, når det gælder mad.  

Ofte vil der nemlig være mange penge at spare, hvis du blot ændrer dine vaner en lille smule. Hvis du planlægger dine indkøb hjemmefra ved du, at du kun kommer hjem med det nødvendige. Desuden kan det ofte være en fordel at skifte nogle af fødevarerne inden for et specifikt mærke ud, hvis der findes et billigere alternativ.  

Gennemgå din økonomi 

Du har mulighed for at spare penge ved at gennemgå din økonomi. Det kan for eksempel være, at du betaler til en streamingtjeneste, som du ikke længere bruger. Ved at opsige denne form for abonnementer, kan du garanteret spare nogle hundrede kroner om måneden.  

Udover abonnementer kan det ligeledes være en god idé at gå din internetudbyder og forsikring efter i sømmene. Siden du skrev dig op til disse ydelser, kan det nemlig være, at der er kommet bedre og billigere tilbud på markedet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *