Sådan får du styr på din økonomi

Hvordan ser din økonomi ud?

Har du svært ved at få det hele til at løbe rundt økonomisk, kan det få store konsekvenser. Der kan være mange årsager til, at økonomien ikke fungerer – men der er altid en mulighed for at komme tilbage på rette spor.

Er huslejen måske lidt for dyr – eller er lønnen måske lidt for lav? Mange af os tror fejlagtigt, at vi skal tage til takke med den løn, vi får, eller finde et andet arbejde. Dette er dog slet ikke tilfældet. Du kan altid vælge at forsøge at forhandle dig til en højere løn – det værste, der kan ske, er, at du får et nej.

Det kan dog være svært at argumentere for, hvorfor man skal have en højere løn, særligt hvis man ikke har noget juridisk bekendtskab. Vil du gerne have professionelle i ryggen, når du forhandler din løn? Så skal du være medlem af en a-kasse.

Få hjælp til lønforhandlingerne

Har du besluttet dig for at blive medlem af en a-kasse? Så har du stadig endnu en beslutning at træffe – du skal nemlig og vælge, hvilken a-kasse du vil være medlem af. Der findes et utal af forskellige a-kasser, og det kan godt være svært at få et overblik over dem alle.

Det er vigtigt, du finder en a-kasse, som du føler dig tryg ved. Du skal ligeledes også føle, at de har de tilbud, som du har brug for i en a-kasse. Kunne du godt tænke dig at få mulighed for at komme til foredrag, professionelle sammenkomster eller andre ting, der kan styrke din arbejdsprofil – så skal du finde en a-kasse, der har sådanne arrangementer.

Det er vigtigt, du ser din indmelding i en a-kasse som en investering. Når du bliver medlem af en a-kasse, styrker du nemlig både din arbejdsprofil – og du får en indkomst i form af dagpenge, som du kan falde tilbage på, hvis du en dag skulle stå uden job.

Altså er der mange faglige og økonomiske fordele ved en a-kasse, og har du brug for hjælp til lønforhandlingerne, er det en god idé at blive tilmeldt hurtigst muligt.

Er du blevet RKI-registreret? Du kan godt låne penge alligevel

Ofte skal man have været medlem af en a-kasse i et bestemt tidsrum, før de kan give dig juridisk hjælp og vejledning. Har du brug for en højere indkomst med det samme, er det ikke sikkert, du kan få hjælp fra a-kassen.

Har det i en længere periode været svært at få betalt regningerne, kan det være, du er blevet RKI-registreret, og så kan det også være en udfordring at låne de penge, som du mangler, indtil din a-kasse kan indgå i dine lønforhandlinger. Dog er det muligt at tage et lån, selvom du er RKI-registreret. Men selvom du bliver RKI-registreret, er der altså stadig en udvej; tag et lån selvom du er registreret i RKI.

De fleste af os kommer til på et eller andet tidspunkt i løbet af vores liv til at stå i en situation, hvor det kniber med økonomien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.