Sådan sparer du penge, når du er på a-kasse

Pengene er små når din indkomst består af penge fra din a-kasse. Derfor kan det være en god idé at foretage små ændringer i din hverdag for at lette budgettet.

Forbered dig inden du handler

Mad vil oftest være en af de største posteringer når du kigger dine kontoudtog igennem. Det er nemt at lade sig friste når du tager i supermarkedet for at handle ind til aftensmad. Sommetider når du måske ikke engang afsted, men du beslutter dig for at købe take away i stedet fordi klokken er blevet mange. Hvis du sætter dig ned en gang i ugen, kigger tilbudsaviser igennem og beslutter dig for, hvad du skal have at spise i løbet af uge, så er der mange penge at spare. Det lyder omstændigt, men det behøver ikke at tage lang tid.

Køb brugt i stedet for nyt

Inden du går ud, og køber noget nyt, så brug noget tid på at kig dig omkring. Måske er den vare du leder efter i din lokale genbrugsforretning. Chancerne er formentlig endnu bedre hvis du kigger på Facebooks Marketplace, hvor andre mennesker kan sætte deres ting til salg. Hvis du er villig til at køre lidt efter det, så kan du nemt finde mange brugbare og pæne ting til fornuftige priser.

Skift til billigere løsninger

Når du løber tør for ting, som du har i din husholdning, så er det en oplagt mulighed for at skifte til mere økonomiske bevidste løsninger. For eksempel kan du skifte dine gamle glødepærer ud med LED-pærer som er en meget bedre løsning, hvis du er interesseret i at spare penge.

Vær ude i god tid

Selvom transport kan være dyrt, så kan det sagtens lade sig gøre at finde billigere løsninger. Hvis du for eksempel er ude i god tid, så kan du finde billige togbilletter så længe du leder efter Orange-billetter. Det er nemt, og du kan lede i alle former for browser på din computer.

Find en anden a-kasse

Hvis du endnu ikke er i situation, hvor du står og har brug for en A-kasse lige nu, så overvej at skift din nuværende a-kasse ud. Dit første valg et sjældent det mest økonomiske fornuftige. Det kræver nemlig et mindre detektivarbejde at finde en a-kasse der både er god og billig. Læs mit tidligere blogindlæg ”Find en billig a-kasse” for yderligere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.